2014

Mede mogelijk gemaakt door

De twee grote muziekpodia, de SENA Talent Stage en het Bevrijdingspodium, hebben een prominente plek in het programma. De eerste namen voor het Bevrijdingspodium zijn Beans & Fatback, Sven Hammond Soul en Giant Tiger Hooch. 

​

Het Bevrijdingspodium zal natuurlijk ook de Ambassadeur van de Vrijheid Kensington hosten, die Amsterdam aandoet per helikopter. Daarnaast zal Podium Mozaïek een speciale band samenstellen, waarbij verschillende zangers vrijheidsliederen uit hun land van herkomst zullen zingen. Jc Volta presenteert de Amsterdamse winnaar van hun donderdagavond band competitie.

​

Op de SENA Talent Stage spelen o.a. My Baby, zangeres Cato van Dijck (ex-The Souldiers) met countryblues, gospel, folk en een vleugje voodoomagie, singer-songwriter Dennis Kolen met band en de beloftevolle jonge rockers The Silverfaces. 

​

De Grote Prijs van Nederland presenteert de winnaar van de singer songwriter competitie van 2014 Sofie Dragt.

​

Het concept Earth zal een dance stage verzorgen en De Nieuwe Anita een muziekpodium.

Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen 2014

​

Op 5 mei 2014 vindt voor de derde keer het Bevrijdingsfestival plaats in het Westerpark in Amsterdam. Het Vrije Westen presenteert een gevarieerd programma van bands, schrijvers, dj’s, markt, film en kinderactiviteiten op meer dan 7 podia in het gehele park. Het festival is gratis toegankelijk en vindt plaats van 11.00-23.00 uur.

​

Na meer dan 30.000 bezoekers in 2013, zal Het Vrije Westen in 2014 opnieuw de vrijheid vieren met een nog uitgebreider programma dan vorig jaar. Ook worden weer vele partijen uit het park bij het festival betrokken, zoals de Westergasfabriek, WesterUnie, Ketelhuis, MC theater en Pacific Parc.

Natuurlijk is er ook voor de kinderen een uitgebreid programma. Het Verhalenfestival verzorgt in hun mooie Mongoolse tent voorlezingen voor kinderen van 4-8 jaar en speurtochten door het gehele park. Kinderopvang SamSam verzorgt leuke activiteiten voor de peuters en Junior Jam organiseert een jamsession waarbij de kinderen hun eigen instrument mogen kiezen.

​

We maken ruimte vrij voor een grote markt met onder andere een ruime keus aan milieuvriendelijke lekkernijen. Er kan natuurlijk ook lekker gegeten worden, vooral op het plein bij de Gashouder waar we het grootste deel van de biologische catering zullen concentreren. Ook is de infomarkt weer aanwezig met info van vele maatschappelijke organisaties en NGO’s als Amnesty International en het Rode Kruis.