SENA PERFORMERS STAGE

Voorheen Bevrijdingspodium

Mede mogelijk gemaakt door

Facebook            Website              Filmpje

My Baby, Ronnie Flex en Dj Fedde Le Grand zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. 

De Ambassadeurs zullen op 5 mei, dankzij de inzet van helikopters van Defensie, optreden op de 14 Bevrijdingsfestivals in heel het land.

MY BABY -  is een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band, die in 2012 werd opgericht in Amsterdam. De muziekstijl is een mix van blues, dance, funk en soul. Eind 2017 tourde MY BABY door elf Europese landen en stond de band voor de tweede keer op het festival Glastonbury. MY BABY staat op 5 mei op het podium van  Bevrijdingsfestivals Amsterdam.

Cato van Dijck: “Tijdens onze Europese tour van afgelopen najaar hebben we een grensovergang en een kamp in Servië bezocht, waar vluchtelingen ‘gevangen’ zaten. Zij wilden verder Europa in, maar mochten niet door.” 

Joost van Dijck: “Van ons bezoek is een minidocumentaire gemaakt, die rond 5 mei te zien zal zijn op internet en ook op de Bevrijdingsfestivals.”

Daniel Johnston: “Het indrukwekkendste vind ik de innerlijke kracht van die mensen. Ze hebben zo weinig, maar blijven hoop houden op een betere toekomst. Dat zie je alleen al aan hun uitstraling, hun gezichten. Dat komt hard binnen.”

Cato: “Het was ons eigen idee om daar naartoe te gaan. Wij touren veel en gaan en staan waar we willen, maar dat geldt dus niet voor deze mensen. Hoe zo’n situatie is, daar had ik eigenlijk geen voorstelling bij. Wij wilden deze mensen een gezicht geven. Het zijn geen gelukszoekers, maar mensen die gewoon veiligheid willen en toegang tot basisbehoeftes. Dat krijgen wij gratis en voor niets, daar staan we niet altijd bij stil.”

Facebook            Website                  Filmpje

HAEVN - is een samenwerking tussen producer/songwriter Marijn van der Meer en filmscore componist/producer Jorrit Kleijnen, uit Amsterdam. Hun unieke combinatie van cinematische melodieën en warme vocalen resulteerde in het indringende nummer ‘Where the heart is’, opgenomen met producer Tim Bran (London Grammar, Rhodes, Birdy). Volgens verschillende media (Volkskrant, Trouw, Spotify) was HAEVN dé band die je in 2016 gezien moet hebben. Hun eerste eigen show (Paradiso kleine zaal) was binnen een dag uitverkocht. Daarna kondigde de band extra shows aan in de grote zaal van Paradiso en verschillende podia in Nederland. Ook deze waren allemaal uitverkocht.

HAEVN is momenteel aan het werk aan hun debuut EP, inclusief de nummers ‘Where the heart is’ en ‘Finding out more’.

Facebook            Website                  Filmpje

MOSS - “Hé, Moss is weer helemaal terug hè!”

“Hoezo, was die gestopt dan?”

“Dat scheelde niet veel nee. Maar als ik zou de band wel herboren willen noemen, na het beluisteren van die nieuwe plaat Strike.” “Die vorige platen waren toch ook goed?”

“Ornaments (2012) en We both know the rest is noise (2014), bedoel je? Jawel, maar die waren ook nogal donker.”

“Nou ja, die gasten worden ook een dagje ouder.”

“Ik denk niet dat leeftijd daar veel mee heeft te maken. Hun muziek heeft altijd wel iets melancholisch gehad.

“Ik zou het wel weten als organisator. Niet alleen de uptempoliedjes zullen het live goed doen, ook bij de rustige songs zie ik de festivalstelletjes al voor me: innig gearmd, heupwiegend en traantjes wegpinkend.”

KOFFIE - Met het uitbrengen van twee albums in 2013 lanceerde KOFFIE zichzelf de wereld der festivals in en tourde sindsdien non-stop door heel het land. KOFFIE bouwde een festivalreputatie op als band die zowel weet te inspireren met virtuoze improvisaties en vermaarde afrobeat-grooves als ook een goed feest weet neer te zetten. KOFFIE’s muziek laat zich niet makkelijk in een hokje plaatsen. Het is geen pure afrobeat, pop, funk of jazz want het is al deze stijlen samen en dat maakt KOFFIE tot een verrassende act op zowel de pop-, jazz- als electronicafestivals.

Facebook            Website                  Filmpje

Facebook           Website               Filmpje

THE DUBBEEZ - De Amsterdamse reggaeformatie The Dubbeez bewijst de tijdloze klasse van reggae. Dit jonge sextet geeft een ‘reboot’ van klassieke roots- en club-reggae. The Dubbeez kwamen internationaal in de belangstelling te staan, toen ze tijdens het vermaarde Poolse reggaefestival van Ostróda de hoofdprijs wonnen. Met het hechte ritmetandem van broer Earl op drums en zus Olivia op basgitaar hebben The Dubbeez een stevig fundament voor hun eigen, zinderende songs – allemaal nieuw repertoire. Het zijn reggae-nummers met een ‘vintage’ gevoel, waarmee het beste van de klassieke stijl naar het hier en nu wordt vertaald. Hiermee toont deze groep de universele aantrekkingskracht van reggae aan.

RILAN & THE BOMBARDIERS - is de Haarlemse band die gekenmerkt wordt door zijn eclectische stijl van pop, funk, rhythm-and-blues. Met de debuut EP ‘Walking On Fire’ en gelijknamige single werd in 2016 het vernieuwde startschot gegeven voor Rilans zegetocht. De band heeft zich, in een viermans-formatie, het afgelopen jaar veelvuldig laten zien op vele festivals waaronder Bevrijdingspop Haarlem, Sziget en de Popronde. Begin 2017 bracht Rilan de single ‘Supernatural’ uit die gaat over de schoonheid van onze planeet en hoe we die moeten koesteren. Met deze track behaalde hij de ‘Radio 2 Topsong’ en daarmee zet hij de eerste toon voor het debuutalbum dat in 2018 zal volgen.

Facebook           Website               Filmpje

Facebook           Website               Filmpje

DIETER VAN DER WESTEN BAND - Soms breekbaar, soms rauw en groovy, maar altijd rechtstreeks uit het hart. De Nederlandse Americana en indiefolk artiest Dieter van der Westen maakt muziek met simpele herkenbare melodieen en metaforische deels autobiografische teksten. Combineer dit met authentiek vakmanschap en je hebt Old Oak Tree, Van der Westen’s tweede  album. Muziekblad Heaven gaf het album een 7.5 en schreef er het volgende over: "Het zal duidelijk zijn dat van der Westen 2017 inzet met een Nederlandse Americanaplaat die dit jaar nog maar overtroffen moet worden." 

Live speelt Van der Westen zowel verstilde, voor theater geschikte luisterliedjes als groovende Americana die menig festivalganger in beweging kunnen zetten. 

.

TAPE TOY - is een gloednieuwe band uit Amsterdam. De mix van sterke popsongs, harde gitaren, en af en toe een synthesizer maakt dat je even meegenomen wordt naar je favoriete schoolfeest. En door lyrics over schildpadden en suïcidale duiven, heb je achteraf ook nog wat om over na te denken. Verwacht catchy melodieën gepaard met 90’s rock invloeden, die resulteren in een liveshow met de energie van een punk band. TAPE TOY is het allemaal, maar ook weer niet. Het is hard, eigenwijs en een beetje gestoord.

* Tape Toy is de winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2017.

Facebook           Website                 Filmpje

BEVRIJDINGSVUUR ESTAFETTE - Het Bevrijdingsvuur wordt op 5 mei om middernacht opgehaald in Wageningen en vanaf daar begint de tocht van maar liefst 110 km terug naar Amsterdam. Naast een sportieve topprestatie is dit een prachtige manier om het verspreiden van de vrijheid weer te geven. Vrijheid geef je tenslotte door, en dat is precies wat de lopers doen! Ook dit jaar hebben we weer een groep deelnemers van Running Blind, 3 blinden/slechtzienden die samen met 3 begeleiders de gehele tocht trotseren. Samen sta je sterk en samen bereik je meer dan alleen.

Om 14.00 uur wordt de festivalsfakkel met dit vuur ontstoken, en worden de lopers op het Bevrijdingspodium gehuldigd door Job Cohen (Voorzitter bestuur Amsterdams 4 en 5 Comité).

MC BAHRAM SADEGHI

is programmamaker en journalist. Sadeghi heeft geen hobby’s, maar is wel de presentator van ons hoofdpodium!

Website

DJ ROBIN S - Deze Amsterdamse Dj is al 20 jaar thuis op alle eclectische dans avonden.. Van Melkweg, Paradiso en Concertgebouw, tot Lowlands, Sziget en Itgwo.. Hij draait alle stijlen van de 50’s tot nu, populair of underground.. En dat alles gemixed tot een muzikale reis, zolang er maar keihard op gedanst wordt!!

Soundcloud

Facebook         Website                 Filmpjes

VJ FROUKE TEN VELDEN / F - Als VJ laat Frouke zich net als in haar beeldende werk inspireren door een gegeven context en is gespecialiseerd in de ruimtelijke kwaliteiten van licht en projectie. Als VJ is Frouke bekend in het Amsterdamse nachtleven en de clubscene, tegenwoordig werkt ze steeds vaker als live-scenograaf/videomapping bij theater en dansvoorstellingen. Daarnaast tourt ze met de in 2016 met een Edison bekroonde band MY BABY als VJ en art-director van de live shows. Frouke heeft samengewerkt met organisaties zoals het Van Gogh museum, EYE filminstituut, Het Rijksmuseum en TodaysArt festival.