Bewonersbrief

Beste omwonende, 


Via deze brief willen wij u informeren over Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in Cultuurpark Westergasfabriek. Het Vrije Westen is een gratis toegankelijk en pin-only evenement.

 

Op 5 mei 2022 zullen er van 14.00 tot 23.00 uur diverse podia en vele culturele activiteiten in het Westerpark te vinden zijn. Er zijn kinderactiviteiten, leuke bands, foodtrucks, dj’s, en nog veel meer. Het volledige programma is te vinden op www.hetvrijewesten.eu. 


Het Vrije Westen is in 2022 een stuk kleinschaliger qua opzet dan voor Corona, vooral het hoofdpodium op het veld is veel kleiner en het geluid heeft een veel kleiner bereik.

De opbouw van het festival begint op 4 mei, en op 6 mei zal alles weer opgeruimd worden.

De bezoekers van het festival zullen naar verwachting vooral per fiets komen en hiervoor zijn 2 extra fietsenstallingen op het terrein ingericht op het Marktplein.


Tijdens Het Vrije Westen zijn er vele beveiligers aktief. U kunt hen aanspreken mocht u onregelmatigheden zien. Als u ondanks onze inspanningen toch nog (geluids-)overlast van het evenement ervaart, dan kunt u dit melden bij de Gemeente Amsterdam, telefoonnummer 14 020 (24 uur bereikbaar).


Wij nodigen u hierbij uit om met ons de bevrijding te vieren.

 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.