CLUB DE VILLE

Mede mogelijk gemaakt door

Facebook            Website              Filmpje

ZORITA - Het nieuwe album, Aphrodite, van de Amsterdamse band Zorita verscheen op vrijdag 8 december 2017. Aphrodite is het resultaat van flink wat omzwervingen omwille van de liefde. Frontman Carlos Zorita Diaz volgde zijn hart naar Amerika, beleefde doorrookte nachten in de muziekhuizen van Cuba, maar belandde ook slapend en alleen in de catacomben van een verlaten kerk. De liefde achterna, of ervoor op de vlucht.

De plaat bevat een eclectische verzameling van nummers. Er zijn onmiskenbare popsongs, met galmende gitaren en donkere refreinen, maar ook broeierige, psychedelische nummers, doordrenkt met voodoo en rum. Ingetogen, dromerige ballads wisselen af met rauwe, swingende tonen en snerpende violen. Dreigend en sinister, zoet en lichtvoetig; Zorita toont zich met Aphrodite in vele gedaantes.

THE HOWLIN’ - Die indrukwekkend mooie stem van Joel Garthe, dat is er een uit duizenden! Perfect voor de sound van The Howlin', die soul, blues en indie combineert tot een geheel eigen sound, overgoten met een flinke dosis rauwe verleiding. The Howlin’ wordt veel vergeleken met artiesten als Rag ‘n Bone Man, The Black Keys en Jamie Lidell. De eerste EP ‘This Road’ (gemixed door Grammy Award winning producer Russell Elevado) verscheen in 2017 en kreeg veel goede reacties. In 2018 verschijnt er veel nieuwe muziek en tourt The Howlin’ door het land samen met Avi On Fire.

Facebook            Website              Filmpje

Facebook            Website              Filmpje

MOOON - Drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken. Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen vier jaar in allerlei zalen en op festivals zoals de Popronde, het rondreizende festival van Nederland. Maar ook op o.a. Paaspop. De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren '60 en '70 zijn zeker aanwezig! Op 6 oktober 2017 kwam debuutalbum ‘MOOON’s Brew’ uit via Excelsior Recordings, uiteraard met de single ‘Mary You Wanna’. De grootste hit van de band met over de 85.000 views op YouTube! Na de uitverkochte release show ging MOOON op tour door heel het land. Lovende kritieken kwamen er al snel terug van de pers.

Facebook            Website              Filmpje

SUNFIRE - Het Oude Westen. Heet, droog en een absolute chaos. Vrouwen en mannen hadden het zwaar om de ontberingen die het nieuw ontdekte land brachten, te doorstaan. Een tijd van gevreesde vogelvrijen, roofzuchtige veehouders, heldhaftige sheriffs en dappere mannen die het Westen wonnen. In andere woorden: een tijd die heftig geromantiseerd is, want de verhalen dichtbij de waarheid hadden niet altijd een happy ending.

De vier troubadours van Sunfire componeren verhalen over deze harde tijden en werken zo hard als zij kunnen om het publiek te vermaken met rauwe en dansbare alternatieve Western Folk. Beïnvloed door Americana, Roots, Blues en een vleugje goeie oude viool riedels zorgt deze vierkoppige band voor een uniek geluid wat je nergens anders hoort.

AMSTERDELICS - een 13-koppige supergroep uit Amsterdam. De muziek drijft op P-funk, doorregen met soul, reggae, rock en psychedelische dub. Live zijn ze op hun best; een goed geoliede machine, aangevoerd door een charismatische frontman, de Wizard Of Funque. De Amsterdelics barsten van de energie en originaliteit. 

Blazers, backing vocals, laagvliegende gitaren over stuwende beats, kortom: alles wat je van een funkband mag verwachten.

Facebook            Website              Filmpje

SAN DOLLAR - Het Amsterdamse San Dollar lijkt nog wat groen en pril, maar niets is minder waar: deze band is al meerdere malen op de radar verschenen door sterke supportslots voor Moss en Indian Askin en een vlammende show op Into the Great Wide Open. De vloeiende synths, West Coast- gitaarsound en de kraakheldere vocalen van Eva Wijnbergen zorgen voor een solide basis. De Afrikaanse tinten en de strakke ritmesecties van ex- Bombay-powerdrummer Lisa Ann Jonker maken het af. San Dollar slaat al een bescheiden homerun. En dat nog vóór een officiële release.

Facebook            Website              Filmpje

Facebook            Website              Filmpje

BANNER. - Grote, organische nummers verweven met creative fingerpicking zijn de handtekening van songwriter Banner. Hij schrijft betekenisloze nummers die een diepe lading overbrengen door hun universele boodschap. Dit loopt uiteen van onderlinge relaties tussen mensen, zijn eigen psychische staat tot en met het dagelijkse leven zelf. Met zijn debuut-EP ‘Over Blue’ heeft Banner. ondertussen meer dan 500,000 streams vergaard op Spotify alleen al, en alle 3 de singels belandden in de New Music Friday. 

De muziek doet denken aan muzikale grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn. Live staat Banner. met een volledig live band die de muziek vertaalt naar het podium, al is hij af en toe ook solo zien.

Facebook            Website                           Filmpje

DASILVIAN - De 25 jarige Dasilvian is een ambitieuze singer, songwriter en producer uit Amsterdam. In het verleden heeft Dasilvian meegedaan aan talenten-jachten in Nederland als X-factor en Popstars.

In 2017 heeft Dasilvian zijn debuutalbum ‘Messiah’ uitgebracht. Hij probeert zijn grenzen te verleggen door verschillende muziekstijlen te combineren. De stijlen die hem het meest bewegen zijn R&B/Soul, Funk en pop. De achterliggende gedachte van het debuutalbum van Dasilvian is “De wereld verbeteren door de Messias in jou naar boven te laten komen en meer liefde te delen met de wereld”.

Het doel van Dasilvian; in deze tijd voor anderen te zijn, wat artiesten die hij bewondert voor hem waren. Artiesten die volgens hem met muziek een ziel zó kunnen raken dat men zich gehoord, geliefd, gesteund en begrepen voelt. Een doel als deze is niet gemakkelijk te bereiken, maar elk geraakte ziel voelt als een overwinning. Daarnaast wil hij zoveel mogelijk mensen aan het dansen krijgen en zijn passie voor muziek met zijn band Minds of Music laten zien!

Dasilvian is de vertegenwoordiger van Volta Amsterdam

MC PPHOLL - Ook dit jaar zal mc PPholl voor het vijfde achtereenvolgende jaar de tweede stage hosten op Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen. Normaal kan je mc PPpholl vinden in clubs en op festivals temidden van dj’s. Wellicht kennen jullie hem van zijn vroegere “residencies” zoals Chemistry @ Escape, Timemachine @ Melkweg, Earth @ Paradiso alsmede zijn talrijke optredens met DJ Per. Daarnaast heeft hij ook Mainstages gehost op Festivals zoals Tomorrowland, A Day At The Park, Lowlands, Mysteryland en Awakenings. 

Music is the language, love is the message……

Facebook            Website                           Filmpje