Park

Mede mogelijk gemaakt door

Website        Filmpje

We Are Data - Wanneer je de WE ARE DATA MIRROR ROOM betreedt, stap je een magische ruimte binnen. Je maakt leuke en spannende dingen mee. Maar het is ook een slimme ruimte waarin bezoekers onbewust bekeken en gemeten worden. Hoe dichtbij mag technologie komen? In hoeverre leiden innovatieve technieken tot ongewenste transparantie? WE ARE DATA onderzoekt hoe diep technologie in jouw privé­domein mag treden. Wat vind je prettig, wat vind je intimiderend en waar ligt de grens? In de MIRROR ROOM ervaar je hoe jij data wordt en heb je de keuze welke persoonlijke data jouw eigendom blijft.

Nacht van de Vluchteling - is dit jaar aanwezig op Bevrijdingsfestival Amsterdam Het Vrije Westen om samen met de bezoekers de vrijheid te vieren. Wereldwijd zijn 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Vrede en vrijheid is niet vanzelfsprekend, sinds de Tweede Wereldoorlog waren niet zoveel mensen op de vlucht.

In het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 juni a.s. organiseert Stichting Vluchteling voor de eerste keer een Amsterdamse editie van de Nacht van de Vluchteling. Een sponsorloop van 40 km in het holst van de nacht. Het doel van deze loop is een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. Naast de sponsorloop van 40 km worden ook twee kortere lopen georganiseerd van 10 km en 20 km. En dat alles vanaf de prachtige Westergasfabriek.

Facebook        Website         Filmpje

Website        Filmpje

KWF Kankerbestrijding - KWF Insmeerbar - Bezoekers wordt aangeboden hen in te smeren met zonnebrandcrème waarmee ze goed beschermd kunnen genieten van feest en muziek. Gedurende deze positieve ervaring wordt voorlichting gegeven over de risico’s van onbeschermd zonnen en daarnaast wordt gevraagd om een structurele bijdrage, zodat KWF zich ook in de breedte kan inzetten voor preventie tegen kanker, voorlichting over, en financiering van verder onderzoek naar mogelijkheden tot genezing van kanker.

Facebook        Website

Amnesty - werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Eerst mensen, dan grenzen.

Elke dag slaan duizenden mensen op de vlucht voor oorlog en geweld, onderdrukking of vervolging. De overgrote meerderheid wordt opgevangen in arme landen in de regio. Zo herbergen Turkije, Libanon en Jordanië het grootste deel van de ruim vier miljoen Syrische vluchtelingen. Die landen kunnen dat niet meer aan. Dus wagen honderdduizenden de gevaarlijke reis naar Europa. De EU kan doden op zee en inhumane omstandigheden aan grenzen voorkomen door vluchtelingen veilige routes te bieden. En door de regio te ontlasten. Bijvoorbeeld door de – door de VN-Vluchtelingenorganisatie geselecteerde - meest kwetsbare vluchtelingen uit te nodigen voor hervestiging in Europa. Dat is ook in ons eigen belang. Want als de situatie in de buurlanden ontspoort, komen er pas écht veel vluchtelingen hierheen.

Popup Booth - Pop-Up Booth is een unieke combinatie van een Foodtruck en Photobooth in een vintage Knaus caravan uit ‘69. 

Pop it your way door te kiezen uit ons zoete aanbod van wafels, poffertjes en ijsjes met bijzondere smaken en toppings. Of duik met jouw loved ones de Photobooth in voor een blijvende herinnering. Pop-Up Booth popt gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht!

Facebook        Website