PLEIN VAN DE VRIJHEID

Mede mogelijk gemaakt door

Facebook            Website              Filmpje

SOOP: LINDY HOP - Dit jaar ook weer Lindy Hop op het Vrije Westen Festival! Van 13:00 tot 18:00 uur zijn er optredens, workshops en live muziek georganiseerd door Swing Out Of Pocket (SOOP). SOOP is een wekelijkse dansavond in de Kompaszaal op het KNSM eiland waar Lindy Hoppers samenkomen om te dansen op live muziek. Mede dankzij SOOP is de Lindy Hop de laatste jaren terug van weggeweest en neemt het in populariteit rap toe. De Lindy Hop komt uit de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw en is gebaseerd op jazzdans, tap en charleston. Het bestaat uit solo- en partner bewegingen en wordt grotendeels geïmproviseerd. Er wordt gedanst op Swing muziek van jazz combo's of Big Bands. Je krijgt om de sfeer te proeven de kans mee te doen aan verschillende workshops solo Charleston en partner Lindy Hop. 

De dag wordt spetterend afgesloten met live muziek van The Caledonians!

Website              Filmpje

SPEEDDATEN MET VETERANEN - Wat is vrijheid? Zeggen wat je denkt? Doen wat je wilt? Hoe is het om níet in vrijheid te leven? Wat kan jíj doen om bij te dragen aan vrijheid? Veteranen zetten zich sinds jaar en dag wereldwijd in voor vrede, veiligheid en vrijheid. Zij zijn in gebieden geweest waar géén vrijheid was. De ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens een oorlog of vredesoperatie kunnen heel ingrijpend zijn. Nieuwsgierig naar de ervaringen van veteranen? Zin in een leuk gesprek mét inhoud? Stel je vragen aan de veteranen en sta samen met hen stil bij het thema “De vrijheid omarmd”. Speeddaten met veteranen is een initiatief van het Veteraneninstituut. Het Vi streeft naar optimale zorg voor veteranen en hun naasten, verspreidt kennis over onderwerpen die voor veteranen van belang zijn en bevordert wetenschappelijk onderzoek hiernaar. Ook zet het Vi zich actief in voor de maatschappelijke erkenning van en waardering voor veteranen.

Facebook            Website

KUNSTSMAAK - Amsterdammertjes, kom in verzet! 

KunstSmaak organiseert dit jaar samen met geweldige partners van 13.00 tot 17.00 gratis familie-activiteiten in het kader van het jaarthema ‘verzet’. Neem je ouders mee en maak samen op 5 mei 2018 op speelse wijze het verschil.

Kom in actie voor vluchtelingen, door mee te doen aan de action painting met de Newest Art Organisation, kunstenaars die gevlucht zijn en asiel hebben gezocht in Nederland. 

Speel het Amnesty machthebbers tegen de mensenrechtenverdedigers tafelvoetbalspel, met op het speelveld artikelen van de UVRM (De Universele Verklaring van de Rechten van de Mens) die dit jaar 70 jaar bestaat.

Teken de Amnesty petitie voor Arash Sadeghi (30), die 19 jaar celstraf kreeg voor het verdedigen van de mensenrechten in Iran.

Kom in actie voor het milieu,  in navolging van de mensen die wereldwijd de stranden opruimen, kan je met KunstSmaak op ‘plastic vis-safari’ op het festivalterrein. 

En als afsluiter mag je je bij ons van 15.00 tot 16.00 helemaal pimpen en daarna meelopen met de LGBT optocht over het terrein naar het hoofdpodium.

THE AFRO LATIN CONNECTION - “Every sound of the drum you hear, it's an African beat.” 

Twee vinyl vrienden, fanaten van obscure dansbare platen, met een voorliefde voor muziek van de zuiderlijke continenten waar de heupen vaak iets losser zijn dan in hun geboorteland. Dj Funky Music Machine en DJ Guzz leggen de connectie tussen latin-en afro beats. Cumbia, Kizomba, Calypso, Zouk, Reggae, zoveel exotische klanken, zoveel

benamingen, het gaat T.A.L.C. om de beats!

Facebook            Website

ZWEEFMOLEN - Rond zweven in een heuse zweefmolen van bijna 100 jaar oud, is een belevenis! Gered van de vergetelheid, geverfd, gesmeerd en gepoetst is de molen klaar, om overal een blij zweeffeestje te geven.

Voetjes van de Vloer...............en zweven maar !!!

Facebook        Website

CALEDONIANS BIG BAND - in de wandelgangen “de Clonians” genoemd, bestaat al sinds 1942 en is waarschijnlijk de oudste big band in Nederland. Ooit begonnen als professioneel orkest bestaat de bezetting nu voornamelijk uit amateurs, maar de kwaliteit is er niet minder om. Ze spelen regelmatig op dansavonden van de Lindyhoppers en zijn bij hen geliefd om hun standvastige danstempo en swingende jazz, oa van Count Basie, Glen Miller en Duke Ellington. Niet alleen om op te dansen maar ook een genot om naar te luisteren, ook door de bezielde solisten. Het speelplezier werkt altijd aanstekelijk op het publiek.

Website