De Poppenkastenstraat

'Poppentheater de Fighter speelt in de poppenkast die je iedere woensdag kunt bezoeken op de historische sleepboot de Fighter. 

Het schip Fighter is bekend van haar rol in de redding van vele opvarenden tijdens de ramp met de veerboot Harold of Free Enterprices. 

Bij deze ramp kwamen veel mensen om het leven maar voor negentig man was de komst van de Fighter de bevrijding uit de penibele omstandigheden. 

De kapitein van de Fighter heet daarom ook tijdens dit bevrijdingsfestival iedereen hartelijk welkom.'


poppentheater@defighter.nl

www.defighter.nl

Poppenkast OPGEPAST

Traditionele, maar hedendaagse poppenkast met Jan Klaassen.

Erik van Ophem speelt zijn steeds nieuwere versie met Jan, Katrijn, de baby, de boef, de buurhond, de badman en de rest..


www.poppenkastopgepast.nl

www.facebook.com/poppenkastopgepast/

Frans Hakkemars Poppenkast

Jan Klaassen en Katrijn en de kroon van Willem Alexander 

Willem Alexander en Maxima komen op bezoek, maar Willem Alexander durft zijn gezicht niet te laten zien, want hij is zijn kroon kwijt. Pas als Jan Klaassen ontdekt dat ook zijn fiets is gestolen besluit bij op boevenjacht te gaan. Katrijn weet de boef op heterdaad te betrappen en als de Kroon weer terecht is kunnen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima vorstelijk onthaald worden en met het publiek de vrijheid vieren.


Het is een interactieve voorstelling met de traditionele handpoppenkast op een slagersfiets in een modern jasje met live accordeonmuziek. 

Poppenkast op de Dam 

Als er een poppenkaststraatstaat dan staat de poppenkast van de Dam natuurlijk daarbij!

Vrijheid, daar is Jan Klaassen gek op. Maar wat betekent dat eigenlijk en snapt Jan Klaassen het allemaal wel? Voor hij het weet komt hij in de problemen met de agent en nog erger...met zijn vrouw katrijn.

Al bijna 130 jaar redden Jan Klaassen en Katrijn zich uit de moeilijkste situaties op het nationale plein de Dam. Zou dat ook lukken op het Vrije Westen? Het publiek zal mee moeten helpen en alles uit de kast halen om het tot een goed einde te brengen. Kijk uit, achter je!


www.poppenkastopdedam.nl 

www.1001gracht.nl