Praktische info

Fietsenstallingen

Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen heeft fietsenstallingen ingericht bij de Slingelandtbrug, op het Marktplein, in het oude park en op de Kanaalpromenade. Ze zijn gratis, maar voor eigen risico. Parkeer geen fietsen tegen huizen en/of winkels en maak geen fietsen vast aan bouwhekken.  

 

EHBO

Op het festivalterrein is een grote EHBO-post. Deze is gevestigd bij de Meeting point / V-toren op het Manivestatieveld. HVW verzoekt alle bezoekers altijd medewerking te verlenen bij het werk van de EHBO en andere hulpdiensten. 

 

Sanitair

Een bezoek aan het toilet kost een half muntje. Voor 1 munt krijg je een stempel en hiermee heb je de gehele dag toegang tot het toilet. De toiletten zijn te vinden op het Manifestatieveld en naast de Gashouder. De Plaskruizen die in het hele park staan, zijn gratis. 

 

Milieu

Wij doen een dringend verzoek aan alle bezoekers op en rondom het festivalterrein: houd het terrein schoon en maak goed gebruik van de vele afvalbakken. 

 

Munten 

Let op: er kan op het festivalterrein alleen met munten (breekbaar tot halve munten) betaald worden.

Eén munt kost 2,75 euro en is alleen dit jaar geldig. Ze kunnen niet ingewisseld worden voor geld of retour worden genomen. Met de munten kan eten en drinken op het terrein worden gekocht en ook bij de toiletten dient met munten betaald te worden. Er staan kassa's bij de barren van het SENA Talent Stage, het Bevrijdingspodium, de Gashouder, de Pacific, de Westerunie en op het Klonneplein. Er kan overal gepind worden.  

 

Legitimeren

Wij schenken geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Bij twijfel kan gevraagd worden om een oranje bandje te halen bij de muntenverkoop met je legitimatie. Geldige legitimatie is een rijbewijs, een paspoort of een identiteitskaart.  

 

Westergasfabriek Free WiFi 

Bezoekers van de Westergasfabriek kunnen gratis draadloos internetten in alle evenementengebouwen en een groot deel van het omliggende park. Het gratis WiFi netwerk ontsluit het gebied tussen de ingang aan de Haarlemmerweg, het manifestatieterrein en het Klönneplein bij de Gashouder.

 

Gebruik maken van Westergasfabriek Free WiFi is simpel:

Selecteer het netwerk WGF FreeWiFi

Start je internet browser op en ga naar www.westergasfabriek.nl

Log eenmalig in met een e-mailadres of via Facebook. 

 

Routebeschrijving 

Openbaar Vervoer

Vanaf Centraal Station: Bus 21, halte Van Hallstraat.

Vanaf het Centrum: Tramlijn 10, halte Limburg van Stirumplein. 

 

Auto 

Vanuit het noorden: Ring West afslag S 104 (Haarlem). Centrum aanhouden. Rechtsaf bij Haarlemmerweg.

Vanuit het zuiden: Ring West afslag S 103 (Haarlem, Halfweg) via de Haarlemmerweg richting Amsterdam Centrum volgen. Na 1,5 km ziet u aan uw linkerhand de Westergasfabriek. 

 

Parkeren:

De Westergasfabriek is een autoluwe omgeving. Parkeren kunt u bij:

Parkeergarage Q Park Westergasfabriek, Van Bleiswijkstraat 8, 1051 DG Amsterdam

(2,00 euro per 33 minuten / 30 euro dagtarief)