Beste omwonende,

Via deze brief willen wij u informeren over Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen in Cultuurpark Westergasfabriek. Het Vrije Westen is een van de veertien Bevrijdingsfestivals in Nederland en is gratis toegankelijk.

Op zondag 5 mei 2020 zullen er van 11.00 tot 23.00 uur diverse podia en vele culturele activiteiten in het Westerpark te vinden zijn. Er zijn kinderactiviteiten, Vrijheidscolleges, leuke bands, rijdende keukens, maatschappelijke organisaties en nog veel meer.

De opbouw van het festival begint op 3 mei, en op 6 mei zal alles weer opgeruimd worden.

De bezoekers van het festival zullen naar verwachting vooral per fiets komen en hiervoor zijn 3 grote fietsenstallingen op het terrein ingericht: bij het Marktplein, naast de Slingelandtbrug en op de Polonceaukade. Verkeersregelaars begeleiden de fietsers.

Tijdens Het Vrije Westen zijn er vele beveiligers aktief. U kunt hen aanspreken mocht u onregelmatigheden zien. Als u ondanks onze inspanningen toch nog (geluids-)overlast van het evenement ervaart, dan kunt u dit melden bij de Gemeente Amsterdam, telefoonnummer 14 020 (24 uur bereikbaar).

Wij nodigen u hierbij uit om met ons de bevrijding te vieren. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Namens Het Vrije Westen,

met vriendelijke groet,

Per Meijer

info@hetvrijewesten.eu

Tel: 06-38694740 (bereikbaar 3- 4 -5 – 6 mei 2020