De Westergasfabriek is een plek in Amsterdam waar mensen elkaar ontmoeten, werken en ontspannen. In het prachtige stadspark met historische fabrieksgebouwen vind je groen, een plek om te werken, ruimte voor grote en kleine evenementen en diverse horeca-, film- theater- en expositiegelegenheden.

De Westergasfabriek biedt ruimte aan creatieve, culturele en innoverende ondernemers en non-profit organisaties. Daarmee wil het Cultuurpark Westergasfabriek een breed publiek inspiratie en ontspanning bieden in een avontuurlijke, duurzame en vriendelijke omgeving. Zowel lokaal, nationaal als internationaal wilt de Westergasfabriek een ontmoetingsplaats zijn voor mensen met vernieuwende gedachten.

Het Westerpark is ook een fijne plek voor buurtbewoners om te ontspannen, sporten, picknicken en op zijn tijd een evenement te bezoeken. Het Vrije Westen moet het unieke karakter van het Westerpark bewaren en bewaken. Een park voor de buurt waar voldoende plek is voor rust en recreatie. Een bruisend park met culturele, innovatieve én buurtactiviteiten. Met ruimte voor rust, groen en recreatie. Daarom vraagt Het Vrije Westen van iedere bezoeker zich als gast in het Westerpark te gedragen.

Het Vrije Westen is gratis en vrij toegankelijk zodat iedereen de vrijheid kan komen vieren, ongeacht afkomst, welstand of achtergrond. En op deze historische dag mogen wij als vierders van de vrijheid gebruik maken van de gastvrijheid van het Westerpark, en zijn omwonenden.

Dus graag: Ruim je afval op, gebruik de aanwezige toiletten en paskruizen en parkeer je fiets in de aanwezige fietsenstallingen. Je doet de buurtbewoners er een groot plezier mee!